FF Winkelen
Image default
Kleding

Concept stores: een nieuwe hype?

Concept stores: een nieuwe hype?

Heb je al eens gehoord van een concept store? Een concept store is een relatief nieuw concept die de afgelopen jaren een stuk populairder is geworden. Een concept store is een winkel die juist zijn of haar interieur ingekleed heeft die ook samengaan met het product wat men wilt verkopen. Een nieuw aspirerend mode merk als bijvoorbeeld Reinders, heeft daarom ook het interieur gebaseerd niet alleen maar op trendy kleding, maar ook bij de bijpassende lifestyle die vaak geassocieerd wordt met dit merk.

 Wat is het precies?

Door middel van een goed aangekleed interieur en in combinatie van de juiste bijpassende producten worden dus klanten eerder geïnteresseerd om in deze winkel hun aankopen te doen.  Het voordeel van conceptstores tegenover andere particuliere winkels is dan ook dat men juist de klant meer een ervaring wilt geven dan alleen juist de aankoop. Over het algemeen zijn concept stores als Reinders dan ook juist vinden in relatief nieuwe en niet al te grote winkelpanden. Door middel van de juist kleine ruimte, kan het bedrijf juist kosten besparen om hun interieur te kunnen opvullen en hierdoor de klant te inspireren. Hierdoor zal een consument juist nieuwe interieurideeën bij de aankoop kunnen opdoen.

Wat hebben concept stores allemaal te bieden?

 

Een gemiddelde conceptstore zal niet alleen maar nieuwe interieur ideeën en natuurlijk hun producten aanbieden, maar kan soms ook gebruik maken van verschillende diensten die in de winkel ook nog aangeboden kunnen worden. Een van deze veelgebruikte diensten is daarom ook een variant van een klein café. Het is vaak namelijk mogelijk om bij conceptstores een kopje koffie te kunnen drinken en een gebakje te kunnen eten. Dit wordt juist gedaan om de klanten langer in de conceptstore te houden. Door middel van deze verkooptruc zal de consument ook eerder getriggerd worden om een aankoop te doen, vaak krijgt de klant namelijk ook de kans om de winkeleigenaar ook écht te leren kennen. Over het algemeen zijn concept stores een nieuw concept en is het uiteraard afhankelijk van het product of iedere conceptstore dan ook aantrekkelijk is voor jou. Toch willen wij je aanraden om zeker een in conceptstore te gaan.

https://konceptstore.nl/collections/reinders