FF Winkelen
Image default
Kleding

Nieuwe Clarks schoenen

Hoe kies je de juiste schoenen?

Het grootste deel van de dag heb je schoenen aan. Veel mensen hebben pijn aan de voeten doordat ze verkeerde schoenen dragen. Goede schoenen zijn erg belangrijk, maar wat zijn nou goede schoenen? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste schoenen?

We dragen schoenen natuurlijk niet alleen maar voor het beschermen van de voeten, maar ook omdat ze mooi zijn. Tegenwoordig lopen er zelfs mensen met schoenen van een paar duizend euro! Toch blijft het feit dat gezonde voeten starten met goede schoenen. Goede schoenen moeten goede en dempende zolen hebben, niet helemaal plat zijn, je moet genoeg beweegruimte hebben in de schoen, ze moeten niet te zwaar zijn, flexibel zijn en ademend zijn.

Clarks schoenen, de juiste keuze?

Clarks schoenen, een merk dat is opgericht in 1825 door Cyrus en James in het plaatsje Street. Tot op de dag van vandaag is Clarks hier dan ook actief. In de jaren 1950-1960 won het merk enorm aan populariteit, toen het eerste ontwerp van Nathan Clark werd gelanceerd. Clarks wordt ook wel omschreven als het combineren van vakwerk met actuele modetrends. Het merk staat tegenwoord voornamelijk bekend om de desert boot in combinatie met het draagcomfort van de schoenen.

Hoe verzorg je een Clarks schoen?

Heb je Clarks van leer? Dan kun je de schoen het best als volgt verzorgen. Leer is een materiaal dat sterk is, maar toch soepel. Hierdoor blijft de kwaliteit van het materiaal vaak lang goed. Om er voor te zorgen dat de kwaliteit van het leer nog langer goed blijft is het belangrijk om de juiste verzorging te bieden. Allereerst is het belangrijk om de schoenen goed schoon te houden. Het schoonmaken van leer doe je doormiddel van een vochtige doek en een zachte borstel. Gebruik geen zeep, dit kan het leer beschadigen. Na het schoonmaken is het belangrijk dat het leer goed droogt. Vervolgens kun je doormiddel van schoenpoets de kleur van de schoen weer laten stralen. Gebruik niet teveel, anders kan dit ervoor zorgen dat het leer niet meer goed kan ademen. Daarnaast kan teveel schoenpoets ervoor zorgen dat vuil blijft plakken aan de schoen, wat natuurlijk zonde is. Door vervolgens met een droge doek over de schoen heen te gaan en de schoenen in te spuiten met impregneerspray zijn de schoenen optimaal beschermt. Op deze manier kun je het langst genieten van een leren Clarks schoen!

Clarks schoenen van suéde

Suede schoenen hebben een luxe uitstraling, maar ze zijn vaak gevoeliger voor vuil of vocht. Hierdoor is het belangrijk om je suède Clarks op de goede manier te behandelen, zodat de kwaliteit bewaard blijft. Wanneer je Clarks aanschaft, is het belangrijk om ze direct te behandelen met impregneerspray. Maak ze regelmatig schoon met lauw water en een borstel, zonder zeep of andere schoonmaakmiddelen. Wat hiernaast ook helpt is het aanschaffen van een speciale suède borstel. Deze borstels zijn speciaal gemaakt voor het behandelen van suède materialen.  

https://www.nijhofschoenen.nl/