FF Winkelen
Image default
Kleding

Tips voor het dragen van bretels en vlinderstrikken

Wanneer je jouw outfit nét wat specialer wilt maken, kun je dit doel bereiken met het dragen van de juiste accessoires. Door de juiste accessoires te combineren met jouw kleding kan je bepalen wat jij wilt uitstralen. Ga je voor een zakelijke, formele uitstraling of kies je voor een speelse, informele uitstraling?

Bretels en vlinderstrikken zijn accessoires die je hierbij kunnen helpen. Wij zullen je een aantal tips geven hoe jij deze accessoires op de beste manier kunt dragen.

Tips voor het dragen van bretels

De meeste mensen dragen bretels om ervoor te zorgen dat hun broek omhoog gehouden wordt. Ze verkiezen dan het dragen van bretels boven het dragen van een riem. Voorheen werd hiervoor gekozen omdat een riem zichtbaar was en bretels niet. Deze verborg je onder het jasje van je pak.

Tegenwoordig zijn bretels juist accessoires die er voor kunnen zorgen dat jij je net wat meer kunt onderscheiden van je collega’s of vrienden.
Als jij bretels wilt dragen, neem onderstaande tips dan zeker mee.

1. Kies een kleur die past bij de kleding die je wilt dragen

Wanneer je jouw outfit hebt samengesteld, is het slim om in de kleuren van die outfit te werken. Draag je veel aardetinten zoals mosgroen, beige, bruin en zwart? Kies dan voor bretels in dezelfde kleurenfamilie. Zo creëer je een mooi samenhangend geheel en zal je een fijne uitstraling hebben.

2. Een effen kleur of een patroon

Ga je voor een speelse uitstraling of voor een zakelijke uitstraling? Als je voor een zakelijke uitstraling gaat, kan je het beste bretels in een effen kleur nemen. Ga je juist voor een speelse uitstraling kan je er voor kiezen om bretels met een leuk patroon te nemen.

3. Clips of lussen

Heb je bretels met een clip spreekt dit aardig voor zich. Deze klem je zowel aan de voorkant als de achterkant vast aan de rand van je broek. Heb je bretels met lussen bevestig je deze aan de knopen van je pantalon. Clips is nét wat informeler dan lussen. Iets om rekening mee te houden.

Tips voor het dragen van vlinderstrikken

Het dragen van een vlinderstrik maakt weer een flinke opmars in de modewereld. Het dragen van een vlinderstrik wordt steeds populairder onder verschillende generaties, jong en oud. Je kunt de vlinderstrik combineren met een overhemd en jeans. De vlinderstrik hoeft niet meer alleen gedragen te worden tijdens het dragen van een smoking.
Volg de volgende tips wanneer je een vlinderstrik wilt dragen:

1. Voorgestrikte vlinderstrik

Heb je geen of weinig ervaring met het strikken van een vlinderstrik, geen zorgen. Er zijn namelijk genoeg merken die voorgestrikte vlinderstrikken aanbieden. Zo kom je goed voor de dag en kost het je weinig moeite.

2. Oefen het vlinderstrikken op je been

Wanneer je jouw vlinderstrik zelf wilt strikken, dien je een aantal stappen nauwkeurig te volgen. Het is aan te raden om dit eerst op je been te oefenen. Zo kun je de stappen perfectioneren voordat je de vlinderstrik om je nek probeert te strikken. Dit is nét iets moeilijker.

3. Kies een vlinderstrik die bij je past

Je mag met je vlinderstrik best opvallen, een statement maken. Draag je een smoking of een overhemd in een effen kleur, combineer deze dan met een opvallende vlinderstrik. Je kunt gaan voor een chique patroon, stippen of streepjes.