FF Winkelen
Image default
Kleding

Waar op letten bij jachtschoenen en bos schoenen

Verbinden met de natuur

Als jij wel eens jaagt, dan weet je dat jagen verbinden is met de natuur. Het is een bijzondere ervaring om wilde dieren te aanschouwen. Je ziet hoe dieren in het wild leven en het is een rush om te jagen op deze dieren. Na het doden van het dier ga je over op het ontweiden, villen en slachten voordat het bereid wordt. Doo rmiddel van samenwerking met boeren, jagers, voorjagers en de natuur zelf sta je compleet in verbinding met de natuur.

De geschikte uitrusting voor bos en jacht

Wanneer jij veel buiten actief bent, is het belangrijk dat je de juiste outdoor schoenen draagt. Buiten in de bossen of op ruige terreinen wil je niet alleen warme voeten hebben, maar je wil dat je voeten ook goed beschermd zijn. Veiligheid staat altijd voorop bij outdoor activiteiten. Liefhebbers van jagen weten hoe mooi het jagen kan zijn, je bent lekker in de natuur maar soms moet je ook ineens in actie komen. Wanneer dit zo plotseling gebeurt, moet je natuurlijk wel de goede uitrusting hebben.

De broek

Een broek dient bescherming te bieden aan de benen voor contact met planten, grond, wind, vocht, kou, modder en regen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat een broek comfortabel zit. Als je lange periodes buiten bent en je hebt een broek aan die niet lekker zit, zul je minder geconcentreerd zijn op het gene waarvoor je bent gekomen. Voor jachtliefhebbers zijn er specifieke merken, zoals Percussion. Deze jachtbroeken voldoen aan alle vereisten en bieden een goede kwaliteit.

Jassen

Ook de jas is een belangrijk onderdeel van de uitrusting. Jassen bieden niet alleen comfort, maar vooral bescherming tegen wind en neerslag. Daarnaast biedt de jas vaak zakken en opbergplekken zodat de juiste uitrusting meegenomen kan worden.

Schoeisel voor goede bos schoenen

Laarzen lopen misschien iets minder comfortabel dan schoenen, maar bieden wel het beste bescherming tegen water en/of vuil. Wanneer je activiteiten doet wanneer je door waterig of modderig gebied gaat lopen, kan je het beste kiezen voor outdoorschoenen voor bos en jacht.

Laarzen zijn goed bestand tegen water, soms zijn ze helemaal waterdicht maar sowieso zijn ze vrijwel altijd waterafstotend. Wanneer je kiest voor laarzen kun je kiezen voor normale regenlaarzen, deze zijn niet altijd even comfortabel en de stijl laat soms ook te wensen over. Je zou ook kunnen kijken naar jachtlaarzen (soms ook wel jagerslaarzen genoemd). Dit zijn laarzen die speciaal gemaakt zijn om lange afstanden af te kunnen leggen op alle soorten terrein. Dit zie je gelijk terug aan de zool. De zool is gemaakt van verschillende technieken om je voeten goed te kunnen ondersteunen, wanneer je loopt in modder of waterige gebieden. De schacht is gemaakt van natuurlijk rubber in combinatie met een goede gesp, waardoor de laarzen goed zullen aansluiten. Hierdoor voorkom je dat er van alles je laars in loopt, alles het bijvoorbeeld regent of als je echt in dieper water staat.

Bekijk ook eens naar de collectie van Lowa wandelschoenen die meer gericht zijn op langeafstand wandelingen.

https://www.nijhofsafety.nl/