FF Winkelen
Image default
Advertenties

Waarom speeltjes voor de hond

Mentale stimulatie 

Honden hebben speelgoed nodig dat hen mentale stimulatie biedt en ook nog geschikt is om te kauwen. Veel hondenspeelgoederen dienen ook als belangrijke hulpmiddelen bij gedragsverandering. Speelgoed is mentaal en fysiek stimulerend en helpt bij het vervullen van de emotionele en fysieke behoeften van een hond. Hoewel honden tegenwoordig voornamelijk worden gefokt als gezelschapshuisdieren, hebben ze nog steeds iets te doen. Bij afwezigheid van een “baas” zullen ze op zoek gaan naar dingen om te doen om hun tijd te vullen en hun kauwbehoeften te vervullen. Als je niet wilt dat ze hun eigen kauwspeelgoed kiezen, zoals je bank, kussens of wc-papierrollen, geef ze dan de juiste stopcontacten.

Speelgoed is uitstekende mentale stimulatoren die actief spelen aanmoedigen en periodes van verveling minimaliseren. Dit vermindert het risico op destructief of aandacht zoekend gedrag dat zich manifesteert bij je huisdier. Honden lijken echter veel op kinderen en ze raken snel verveeld met hun speelgoed. Wanneer dit gebeurt, gaat de waarde van het speelgoed als een mentale en fysieke uitlaatklep verloren. Onze hondentrainers raden klanten aan om zes tot acht speeltjes voor elk huisdier te selecteren, zodat elk speelgoed anders is in textuur, grootte en vorm. Het speelgoed moet een paar tegelijk worden uitgedeeld en vervolgens om de paar dagen worden gedraaid, zodat het huisdier altijd iets anders heeft om mee te spelen. Roterend speelgoed is de beste manier om ze effectief te houden. 

Jij bezig, je hond bezig

Als je iets te doen hebt, geef je hond dan iets te doen! Wil je niet lastiggevallen worden door je hond terwijl je schoonmoeder op bezoek komt? Stuur je hond naar zijn bed of een andere rustige plek en geef hem zijn  speeltje. Als je een kracht kauwer hebt, overweeg dan producten die ontwerpen zijn met een glad buitenoppervlak.  Je hond kan erop duwen, achtervolgen en stampen, maar hij kan er niet op bijten.  Wanneer ze het proberen, glijdt het speelgoed recht uit hun mond.  Hoe slim is dat?

Interactief speelgoed is bedoeld om als team te gebruiken… hond en eigenaar, die ingebouwde supervisie biedt.  Dit speelgoed omvat het gooien met een bal en touwtrekken.  Interactief speelgoed mag alleen beschikbaar zijn voor de hond als jij en hij samen spelen.  Leg na de speelsessie dat speeltjes weg zodat de hond er altijd naar uitkijkt om ermee te spelen… en jij. Het wordt tijd om honden speeltjes te halen, waarmee jij en je trouwe makker samen mee kunnen spelen. 

Belangrijke waarschuwingen 

De veiligheid van een speeltje is afhankelijk van hoe je hond met het speeltje omgaat en deze interactie kan met de tijd veranderen.  Een knuffel die veilig was voor jouw puppy van 10 weken oud, is misschien geen goede keuze als de hond 5 maanden oud is en het speelgoed ontdooit en de piepers doorslikt!  Houd toezicht op jouw hond wanneer hij met een nieuw speeltje bezig is en controleer de interactie van de hond met het speelgoed regelmatig om ervoor te zorgen dat het speelgoed een veilige keuze blijft.

Houd rekening met wat je je hond als speeltje geeft. Als je je huisdier sokken, oude pantoffels of kledingstukken geeft om mee te spelen, zullen ze alle sokken, schoenen en kleding als hun speeltje zien. Honden kunnen niet onderscheiden welke van je sokken en schoenen oké zijn om mee te spelen en welke niet. Het is het beste om je spullen gescheiden te houden van hun speelgoed om mogelijke verwarring te voorkomen.

Nu heb jij genoeg informatie over het nut van de honden spelletjes.

https://happy-animal.nl/hondenspeeltje/