FF Winkelen
Image default
Algemene koopwaar

Coconut Bowls – Mileuvriendelijke handgemaakte kommen

Wat zijn coconut bowls? Een coconut bowl wordt gemaakt van een schaal van de kokosnoot. Deze schalen worden normaal gesproken weggegooid en kunnen op deze manier prima opnieuw worden ingezet. Ze worden in Vietnam verwerkt tot prachtige handgemaakte schalen waaruit je kan eten. De schalen zijn dus 100% natuurlijk en volledige gemaakt van biologisch gekweekte kokosnoten. Alle bowls zijn uniek doordat elke schaal van de kokosnoot weer anders is.

Wat kan je met een coconut bowl?

Een coconut bowl kan je gebruiken voor verschillende gerechten. Zo kan jij de schalen gebruiken voor smoothies en salades. Maar ook voor toetjes of snacks. De schaaltjes kunnen niet tegen plotselinge temperatuurwisselingen. Het schaaltje is daardoor niet geschikt om maaltijden in op te warmen. Zet het schaaltje daarom dan ook niet in de oven of magnetron. Wanneer je toch iets warms in het schaaltje wilt doen, kan je het schaaltje het beste laten wennen aan de temperatuur door er lauw of warm water in te schenken. De schaaltjes kunnen niet in de afwasmachine. De gebruikstips op een rij:

  • De schaaltjes kunnen niet in de vaatwasser
  • Je kan ze het best met de hand afwassen, gebruik hier lauw of warm water voor
  • Zet de coconut bowls niet in de oven

Hoe onderhoud ik een coconut bowl?

De schaaltjes hebben een unieke kleur aan de binnenkant. Elke kom is behandeld met kokosnoot olie waardoor de kleur lang behouden blijft. Wil jij nog langer genieten van jouw schaaltjes? Wrijf de binnenkant van het schaaltje een paar keer in met kokosolie. Ook kan je het schaaltje voor andere doeleinden gebruiken. Een kom kan je bijvoorbeeld ook gebruiken om er een plantje in te zetten. Of om er een kaars van te maken. Wil je de kom vaker gebruiken als kaars? Gebruik dan sojawas om de kaars te maken. Dat bevat geen chemicaliën, is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Meer milieuvriendelijke producten

Er zijn nog veel meer manieren waarop jij verantwoord bezig kan zijn. Om de plastic soep in de oceaan tegen te gaan zou jij bijvoorbeeld een Bamboe tandenborstel kunnen gebruiken om jouw tanden mee te poetsen. Een gemiddeld persoon gebruikt er maar liefst 157 in zijn leven. Dat zijn heel veel tandenborstels met zo’n 7 miljard mensen ter wereld. Deze tandenborstels eindigen vaak op stortplaatsen en in de oceaan. Met een bamboe tandenborstel draag jij bij aan een betere wereld.

https://the-eco-district.nl