FF Winkelen
Image default
Consumentenelektronica

Halogeen vervangen door LED

Halogeen vervangen door LED

Halogeen vervangen door LED heel eenvoudig. Om op uw energiekosten te besparen, kunt u deze direct vervangen voor een LED-lamp die 25 keer langer meegaat en tot 75% minder stroom verbruikt! In deze blogpost vindt u tal van geschikte opties – wij helpen u ervoor te zorgen dat de juiste lamp aan uw behoeften voldoet.

De juiste LED vervanger kiezen

Wanneer u uw halogeenlampen door LED vervangt, zijn er heel wat opties beschikbaar om de overgang zo vlot en eenvoudig mogelijk te maken. Van LED-lampen in verschillende vormen, zoals vierkant of zeshoekig, tot lampen die aan beide uiteinden (of beide!) in het stopcontact kunnen worden geschroefd: er is voor elk wat wils! Als ik één tip mocht geven, dan zou het de volgende zijn: blijf uit de buurt van globe-lampen, omdat ze niet genoeg helderheid uitstralen in vergelijking met andere stijlen – ook al lijken ze op papier helderder dan sommige andere vanwege hun grotere afmetingen).

Belangrijkje tips bij het switchen naar LED

Het is een goed idee om uit te zoeken welke lampvoet of fitting uw huidige halogeenlamp heeft. Zo weet u meteen op welke spanning de lamp werkt, en of hij compatibel is met 12 volt van een acculader (of 230 VAC). Het wattage voor dit soort lampen is ook van belang – zorg ervoor dat ze niet te hoog zijn als ze op netstroom werken.

Als u geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening, raden wij u aan over te stappen op een LED-lamp. Het verschil in prestaties tussen een halogeenlamp en onze lampen is als dag en nacht! Wij kunnen u ook helpen met deze upgrade indien nodig – neem gewoon contact met ons op voor meer informatie over welk type transformator het meest geschikt zou zijn voor de taak bij de hand.

Bespaar energie met LED

LED-lampen zijn de manier om te gaan als u een energie-efficiënte verlichting wilt. LED-lampen verbruiken 90% minder dan hun halogeen tegenhangers, dus door gewoon een 50W lamp te vervangen door een 5W equivalent in het verlichtingssysteem van uw huis bespaart u meer dan 27 euro per jaar!

Bij halogeenverlichting moet u de stroom van tevoren uitschakelen en een lamp minstens een half uur laten afkoelen voordat u hem aanraakt. Zo voorkomt u dat u zich verbrandt door de hoge temperatuur.

Hulp nodig met overstappen van halogeen naar LED?

Bij 123Lampenshop bieden we een ruim en gevarieerd assortiment aan conventionele en LED verlichting van diverse A-merken. Dankzij onze duurzame LED’s in lampen die tot 3 keer langer meegaan dan traditionele gloeilampen terwijl ze 75% minder energie verbruiken – besparen veel klanten maandelijks flink op hun rekening. Vorig jaar alleen al kon u met een aankoop via ons ook meer dan 300 duizend ton CO2 besparen, dus wacht niet langer; bestel nu voordat de voorraad op is.

https://123lampenshop.nl/handige-tips/halogeen-vervangen-door-led/