FF Winkelen
Image default
Voertuigen

Katachtige pose

Met de nieuwe 408 demonstreert PEUGEOT zijn creativiteit door een nieuw fastback-silhouet aan te bieden aan de bovenkant van het C-segment. De PEUGEOT 408 is verrassend, doordat hij anders is; deze PEUGEOT uit een nieuw tijdperk biedt een katachtige pose en een unieke verschijning. De excellente engineering is gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, terwijl de zintuigen worden geprikkeld door de nieuwste, op rijplezier en intuïtief gebruik gerichte technologie.

De PEUGEOT 408 heeft de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, herkenbaar aan het kleine stuurwiel dat is gericht op rijplezier en maximale controle. De nadruk ligt op de kwaliteit van de interieurruimte en op connectiviteit door middel van de laatste technologieën, die de rij- en reisbeleving zeer intuïtief en genoeglijk maken.

Met zes camera’s en negen radars zorgen de 30 rijhulpsystemen voor rust en veiligheid. De systemen omvatten:

  • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go functie,
  • Night Vision, die waarschuwt voor dieren, voetgangers of fietsers op de weg, voordat deze zichtbaar worden in de lichtbundel,
  • Long Range blindspot monitoring (75 meter),
  • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor potentieel gevaar bij achteruit rijden.

In combinatie met de katachtige pose die karakteristiek is voor alle PEUGEOT’s, is het design van de nieuwe 408 perfect in lijn met het innovatieve concept van een topklasse-fastback in het C-segment. Kenmerkend hiervoor is het opvallend scherpe lijnenspel, met name aan de achterzijde, aan het einde van het dak, op het kofferdeksel en aan de basis van de spatborden. De lijnen creëren een fascinerend lichtspel.

De 408 is gebaseerd op het EMP2-platform (Efficient Modular Platform). De lange wielbasis van exact 2.787 mm zorgt voor een genereuze ruimte achterin. De lengte bedraagt 4.690 mm en zijn breedte is 1.859 mm met de buitenspiegels ingeklapt.

Centraal in de grille prijkt het nieuwe PEUGEOT-embleem, dat de radar van diverse rijhulpsystemen herbergt en tevens de 408 identificeert. Doordat de grille in de kleur van de carrosserie is uitgevoerd oogt hij als een geheel met de bumper – een teken van generatiewisseling en van de elektrificatie van de PEUGEOT-range. Grote zwarte panelen karakteriseren het grafische thema aan de voorzijde en accentueren de breedte en robuustheid. Ze omgeven en beschermen de verlichte hoektanden, maken de lichtsignatuur door het extra contrast duidelijker zichtbaar en vallen samen met de zwarte beschermlijsten die de carrosserie omgeven.

Het profiel van de nieuwe PEUGEOT 408 wordt gekenmerkt door de slimme afscheiding tussen de zwarte en in carrosseriekleur uitgevoerde panelen, die zijn ontworpen om het silhouet te verfijnen en dynamiek toe te voegen. Dit ontwerp benadrukt bovendien de ruimtelijkheid van het passagierscompartiment, waarbij de vorm van de zijruiten de fastback-dynamiek markeert.

De beschermlijsten en wielkuipranden vloeien over in de robuuste zwarte strook op de achterbumper, die – door de carrosseriekleur in een hoek te onderbreken – een omgekeerd visueel effect benadrukken van de achterzijde en op die manier het uiterlijk extra kracht bijzetten. De vormgeving camoufleert enigszins de achteroverhang, waarmee de grote bagageruimte is gecreëerd.

De optionele en opvallend gestileerde 20-inch wielen, met een geometrische vorm, springen in het oog wanneer de auto stilstaat en creëren een innemend visueel effect bij lage snelheden. Hun ongebruikelijke design is in lijn met de originele conceptbenadering van de nieuwe 408.

De achterkant van het dak is aerodynamisch een zeer gevoelig gebied. De luchtstroom wordt geoptimaliseerd en gestuurd door twee ‘kattenoren’ die een optimale luchtgeleiding richting de achterspoiler creëren. De twee hoekige en efficiënte geleiders zijn opvallende toevoegingen aan het ontwerp van de nieuwe PEUGEOT 408.

Private Lease

Ook de nieuwste Peugeot’s worden steeds populairder in de private lease. Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

Populaire Private Lease Merken

Private lease is inmiddels beschikbaar voor bijna alle automerken. Enkele van de meest populaire merken om te leasen zijn:

Voordeel

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.

De verkoop van elektrische auto’s is fors gestegen in de eerste helft van dit jaar. Het aantal nieuw geregistreerde elektrische auto’s kwam uit op 29.531. Dat is 82,9 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. De cijfers zijn afkomstig van RAI Vereniging, BOVAG en RDW.

De groei is volgens de drie organisaties mede te danken aan het extra budget voor de particuliere aanschafsubsidie in 2022 en de introductie van steeds meer betaalbare elektrische personenauto’s. Ze pleiten ervoor om de stimuleringsmaatregelen voor elektrisch rijden ook na 2025 te verlengen.

Hypotheek

Ben je naast de zoektocht naar een auto ook nog op huizenjacht? Dan is het heel belangrijk om te weten dat een private leasecontract invloed heeft op je maximale hypotheek. Je contract wordt namelijk bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd (dit geldt overigens alleen voor private lease, niet voor zakelijk leasen).