FF Winkelen
Image default
Huis en tuin

Mangohout: een kameleon en geluksbrenger op het gebied van inrichting

De populariteit rondom mangohout is de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Vaak hoor je dat de ambachtelijke vervaardiging uit massief hout en het duurzame aspect hier reden voor zijn. Echter zijn er nog andere minder vaak genoemde voordelen aan mangohout die wat ons betreft ook zeker het noemen waard zijn.

Kameleon onder de houtsoorten

Om te beginnen is mangohout een kameleon onder de houtsoorten. Het heeft unieke patronen en texturen die elk meubelstuk – of het nou een stoere ronde tafel van mangohout is of een sierlijk gesneden kastje – net dat beetje extra geven. Deze kameleon-achtige eigenschap maakt ieder meubel enorm veelzijdig: het hout past moeiteloos bij bijna elke woonstijl die je maar kunt bedenken. Of je nu fan bent van strak en modern, een bohemian sfeer wilt uitstralen of juist een gezellige landelijke look nastreeft, mangohout is jouw go-to materiaal.

Eindeloze combinatiemogelijkheden

De veelzijdigheid stopt niet bij de combinatie met diverse woonstijlen, mangohout is ook prachtig te combineren met verschillende materialen en voorwerpen. Een stoere industriële look met metaal, een eigentijdse uitstraling met glas of een meer dynamisch en gelaagd interieur met een mix van houtsoorten, met mangohout is het allemaal mogelijk. Het geheim zit ‘m in het vinden van die perfecte balans tussen texturen en kleuren om een harmonieuze sfeer te creëren. 

Positieve invloed op jouw welzijn

Over balans gesproken, mangohout heeft ook een goede invloed op je humeur en je algehele welzijn. De warme, goudbruine tinten van het hout stralen een soort sereniteit en gezelligheid uit en het natuurlijke uiterlijk zorgt ervoor dat de verbinding met de natuur versterkt wordt. Het idee van biophilic design – waarbij uitgegaan wordt dat het gebruik van natuurlijke elementen in onze leefruimtes een positieve invloed op ons heeft – sluit perfect aan bij de charme van mangohout. Met mangohout haal je een stukje natuur in huis en dat is voor de meesten, zeker voor de thuiswerkers onder ons, geen overbodige luxe. Op welke manier mangohout in jouw huis past, is voor iedereen anders. Wat dat betreft is er van alles mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tv meubel van mangohout of een robuust dressoir waar je tevens veel spullen in kwijt kan?