FF Winkelen
Image default
Huis en tuin

Tuinkamer inrichten: onze tips!

In de afgelopen jaren is de populariteit van tuinkamers enorm toegenomen. Dit komt omdat mensen ongeacht het weer, van de tuin en het buitenleven willen kunnen genieten. Een tuinkamer (soms ook wel gewoon een serre) is een overdekte ruimte in huis (eventueel met openslaande deuren) die uitkomt op de tuin. We geven je graag een aantal tips voor het inrichten ervan.

Kies het juiste meubilair

Wanneer je meubilair gaat uitzoeken voor in de tuinkamer dan is het belangrijk om rekening te houden met de stijl die je wilt aanhouden. Hou je van een moderne uitstraling, dan zijn strakke lijnen en minimalistische ontwerpen geschikt. Als je meer van een rustieke uitstraling houdt, dan kun je kiezen voor meubels gemaakt van hout.

Als je de tuinkamer voornamelijk gaat gebruiken als een plek om te ontspannen, kies dan comfortabele meubels zoals een bank of fauteuils met zachte kussens. Als je hem wilt gaan gebruiken als eetkamer, kies dan voor een mooie tafel met lekker zittende stoelen. Je kunt onder de zithoek/eethoek een beige vloerkleed (of een kleed in een andere kleur) neerleggen om een wat warmere sfeer te creëren.

Voeg planten toe

Wil je een natuurlijke setting in jouw tuinkamer, zorg er dan voor dat je ook een aantal planten neerzet. Kies voor planten die geschikt zijn voor de omstandigheden in de ruimte. Is deze vaak zonnig (en soms dus best warm) dan zijn palmen, cactussen of vetplanten een goede keus. Je kunt uiteraard ook nepplanten neerzetten. Deze hebben geen water of andere zorg nodig (alleen zo nu en dan een stofdoek pakken en je bent klaar).

Verlichting voor de sfeer

Qua verlichting kun je alle kanten op: kies voor mooie plafondlampen, staande lampen en/of tafellampen. Het gebruik van dimbare verlichting is ook een goed idee omdat dit de mogelijkheid biedt om de lichtsterkte aan te passen aan de sfeer die je wilt creëren.

Vloerkleden om het knusser te maken

Naast het vloerkleed onder de zithoek/eethoek kun je ook nog kleinere vloerkleden neerleggen (bijvoorbeeld een groen vloerkleed onder de planten). Je maakt hiermee de ruimte net een beetje knusser.

Raambekleding voor privacy

Raambekleding biedt niet alleen privacy, maar kan ook helpen om de temperatuur in de ruimte te regelen. Kies voor raambekleding zoals jaloezieën of rolgordijnen. Heb je openslaande deuren kijk dan goed naar wat mogelijk is. Laat eventueel de raambekleding aanmeten door een professioneel bedrijf.