FF Winkelen
Image default
Kinderen

Waar moet goed speelgoed aan voldoen?

Fijn kinderspeelgoed maakt een belangrijk deel uit van het leven van kinderen. Daarom wil je dat het kwalitatief goed is, veilig is en goed is getest. Er mogen absoluut geen schadelijke stoffen in het kinderspeelgoed zitten en het moet verder voldoen aan strenge eisen voordat het op de markt gebracht mag worden. Je kunt veilig speelgoed vaak goed herkennen, onder andere aan een CE-label dat erop zit. Er zijn daarnaast nog meer dingen waar je op kunt letten, zodat je zeker weet dat jouw kind veilig kan spelen.

Tips bij het kopen van speelgoed

Als je speelgoed gaat kopen, zijn er dingen waarop je kunt letten zodat je je kind met een gerust hart kan laten spelen. Allereerst is het CE-label heel belangrijk. De fabrikant van het speelgoed geeft hiermee eigenlijk aan dat het speelgoed veilig is. Daarnaast is het van belang om speelgoed passend bij de leeftijd van je kind te kopen. Vooral voor de leeftijd van 0 tot 3 jaar is dit aanbevolen. Let zelf ook goed op het materiaal en de onderdelen die bij het speelgoed zitten. Als deze erg klein zijn, kun je het speelgoed beter laten liggen. Als de onderdelen loskomen, kan dat voor problemen zorgen. Als je iets niet zeker weet, kun je het speelgoed zelf eerst even proberen voordat je je kind ermee laat spelen. Zelf kun je vaak ook goed beoordelen of iets veilig is of niet.

Voorzichtigheid is geboden

Als je eindelijk het juiste speelgoed voor je kind hebt gevonden, is het nog steeds raadzaam om toezicht te houden. Vooral als je kind nog erg jong is, is dit belangrijk. Houd het speelgoed van eventuele oudere kinderen gescheiden, zodat jonge kinderen dit niet kunnen pakken. Als je kinderspeelgoed schoon wil maken, kun je dat vaak met wat water en zeep doen. In sommige gevallen kan het zelfs mee in de vaatwasser.