FF Winkelen
Image default
Huis en tuin

Welke douche moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten douches, van een simpele waterbesparende douchekop tot complete regendouches met massagestanden. Je hebt enorm veel mogelijkheden en het is niet altijd even makkelijk om te bepalen of je een douchecabine of een douchegordijn wilt en of je voor een simpele douchekop of voor eentje met veel verschillende toevoegingen gaat. In dit blog ga ik langs alles waar je voor kan kiezen en welke voordelen en nadelen deze keuzes hebben.

De douchekop

Ten eerste natuurlijk het belangrijkste, de douchekop. Welke je kiest is compleet afhankelijk van hoe belangrijk jij je douche in de morgen vindt en of je daar dan iets moois voor wilt hebben of het liever praktisch houdt. Zo heb je dus een simpele waterbesparende douchekop, die ook nog eens duurzaam is. Daar tegenover staat de regendouche waarbij je hele lichaam onder de douche staat of een dubbele douchekop, wat weer ideaal is voor samen douchen. Een nadeel daaraan is het dat het water- en energieverbruik een stuk groter is dan bij een normale douche. Verder kan je bij beide soorten dan nog douchekoppen nemen met massagestanden erop of douchekoppen met ledverlichting erin, wat de ervaring ook kan verbeteren. Maar in de kern is douchen natuurlijk praktisch en gewoon nodig, dus je kan probleemloos voor een gewone douchekop gaan en alles groter dan dat moet je alleen nemen als je dat leuk of prettig vindt.

De plek van de douche

En dan heb je nog de vraag of je voor een douche-bad combinatie, een douchegordijn of een douchecabine gaat. Dat ligt wel een beetje aan de ruimte en de financiële mogelijkheden die je hebt, als je bijvoorbeeld een laag budget hebt zou ik eerder voor een douchegordijn gaan. Met een groter budget zou je ervoor kunnen kiezen om naar een glazen douchecabine of misschien zelfs naar een inloopdouche te kijken, maar dat hangt dus wel van de beschikbare ruimte af. Met minder plek is een douchecabine of een douchegordijn een logischere optie en bij meer plaats is een inloopdouche een mogelijke optie. Ook kan je je douche natuurlijk goed combineren met een bad.

Details

Als laatste is er altijd een plek nodig waar de shampoo, een conditionerbar en de andere verzorgingsproducten kunnen staan. Dat mag natuurlijk niet te ver weg van de douche zijn, je wilt namelijk niet onder de douche vandaan moeten komen. Daarom heb je in veel douches vaak doucherekjes zitten op armafstand of een plaats in de muur die ruimte biedt om verzorgingsproducten neer te kunnen zetten. Het is wel belangrijk om dit in stijl te doen met de rest van je douche en badkamer, je zou het niet denken maar rekjes en handvatten hebben een grote invloed op het totale plaatje.